Rețete

Gnocchetti cu cârnați, cimbru și chilli

Gnocchetti, sau cum le mai zicea lumea prin Sardinia, în timpuri străvechi, malloreddus, sunt un tip de paste scurte asemănător cu Gnocchi-care se fac cu cartofi, dar care au o dimensiune redusă, fiind astfel folosită o denumire la diminutiv. Există mai multe teorii cu privire la etimologia denumirii acestui tip de paste, dar cea mai […]

Posted in Fel Principal, Retetarul cu paste | Leave a comment

Tagliatelle de casă cu legume în aluat, cu somon și dovlecel

Rețeta de astăzi e nelipsită de culoare, ușor de făcut, fără îndoială – gustoasă și menită să vă încânte papilele gustative! Nu cred că vă e necunoscută sintagma „pastele îngrașă!”. Oare ce nu dăunează organismului, consumat în exces? Nu vă feriți de paste, vă rog eu! Dacă sunt făcute corect, cu făina potrivită, fără coloranți artificiali, […]

Posted in Fel Principal | Leave a comment

Tagliatelle cu hribi, gorgonzola si pancetta

Timp de preprare: 20 minute Ingrediente pentru 1 porție: 80 g. tagliatelle 50 g. hribi proaspeți 30 g. pancetta 50 g. gorgonzola 3 fire de cimbru proaspăt jumătate de linguriță de fulgi de chili Mod de preparare: Într-o oală încăpătoare puneți apa sarată la fiert pentru paste. Taiați ciupercile și pancetta în cuburi de aproximativ […]

Posted in Fel Principal | Leave a comment

Piept de pui în marinadă de kiwi și căpșuni cu garnitură de cuscus cu legume

Din Bucătăria lui Eliss Inspirată de o persoană apropiată, am conceput rețeta de astăzi aducând un element nou, neexistent în rețeta inițială care mi-a fost gătită: căpșunile. Se găsesc peste tot, cu prețuri decente și pot fi un ingredient inedit într-o rețetă care să nu fie desert. Cuscusul cu legume în aluat l-am cumpărat din […]

Posted in Salate | Tagged , , , | Leave a comment

Friptură de vită cu garnitură de fusilli integrale

Ingrediente: 200 g carne de vită, de la friptură în tavă, la cuptor; 200 g fusilli integrale de casă; 1 ardei roșu capia tocat mărunt; jumate de ardei iute; 2-3 cepe tăiate în patru, 1 ardei și un morcov; ulei de măsline; pătrunjel; sare; piper; ienibahar; coriandru boabe; ulei de măsline; usturoi; Opțional: oregano, cimbrișor și […]

Posted in Salate | Leave a comment

Tagliatelle cu ciuperci în sos alb de ciuperci de pădure

Ingrediente pentru două porții: 200 g tagliatelle cu ciuperci; 200 grame ciuperci de pădure crude sau congelate; 1 lingură de unt; 2 linguri de ulei de măsline; 200 ml smântână de gătit; 100 ml apă de la pastele fierte; 2 câței de usturoi; 100 g parmesan răzuit; 1 fir de busuioc și 1 fir de […]

Posted in Fel Principal | Leave a comment

Fettuccine de casă cu ciuperci in aluat, în sos de creveți și vin alb

Ingrediente pentru două porții: 400 g creveți proaspeți; 200 g fettuccine; 3-4 căței de usturoi; 50 ml vin alb; 1 lingură de ulei de măsline; 75 g unt; un vârf de cuțit de lemongras; sucul de la jumătate de lime sau lămâie;   Mod de preparare: Decorticăm creveții și îi clătim sub un jet de […]

Posted in Fel Principal, Retetarul cu paste | Tagged , , , , | Leave a comment

Cataif cu tăiței subțiri de casă, cremă de vanilie, afine și fistic

🏷Pentru blat: 500 g tăiței de casă subțiri; 100 g unt topit. 🏷Pentru sirop: 2 linguri miere; jumătate lămâie stoarsă; 350 ml apă. 🏷Pentru cremă: 400 ml lapte; 40 g amidon; 2 linguri zahăr; 3 ouă; 150 g unt; esență de lămâie și vanilie. 🏷Mod de preparare: Într-o tavă unsă cu unt se pune hârtia […]

Posted in Desert | Tagged , , , , , | Leave a comment