Tagliatelle de casă cu legume în aluat, cu somon și dovlecel

Rețeta de astăzi e nelipsită de culoare, ușor de făcut, fără îndoială – gustoasă și menită să vă încânte papilele gustative!

Nu cred că vă e necunoscută sintagma „pastele îngrașă!”. Oare ce nu dăunează organismului, consumat în exces? Nu vă feriți de paste, vă rog eu! Dacă sunt făcute corect, cu făina potrivită, fără coloranți artificiali, organismul le va digera fără probleme. Plus că, nu mâncăm paste dimineața, la prânz și seara si în fiecare zi, ca să putem afirma că pastele nu sunt prietene cu kilogramele noastre. De altfel, porția recomandată pentru o persoană este de 100 g de paste din care maxim 30 g trebuie să fie sosul iar restul de 70 g, paste. Deseori, sosurile sunt cele care au un aport caloric mai mare decât pastele, mai ales când conțin cantităti mari de unt, ulei, smântână, etc. 

Pentru rețeta de azi am folosit tagliatelle de casă cu legumele în aluat ( sfeclă, morcovi și spanac). 

Ca ingrediente, pentru două persoane, aveți nevoie de:

-160 g de tagliatelle cu legume

– 400 g somon

– 50 g unt

– 4 căței de usturoi

– un dovlecel mediu

– 10 roșii cherry ( eu am folosit și kumato deoarece aveam rămase de data trecută)

– o hașmă sau o ceapă mică roșie

– un ardei iute jalapeno sau alt tip

– 50 g parmesan

– sucul de la o jumătate de lămâie

– sare, piper

Preparare

Dovlecelul se curăță de semințe (dacă are) se taie cuburi mai mari și se pune în tigaie alături de unt, usturoiul zdrobit, hașma tocată mărunt, sare și piper și se lasă 2 minute la foc mediu. Între timp punem apa pentru paste să fiarbă. Pregătim în continuare roșiile pe care le tăiem în două și le adăugăm peste dovlecel, tocăm mărunt jumătate din ardeiul iute, tăiem somonul în bucăți potrivite și îl punem peste restul ingredientelor, tot acum adăugăm și sucul de lămâie si mai lăsăm pe foc compoziția pentru înca 3-4 minute. Pastele se fierb timp de 4 minute pentru a ieși „al dente”. După cele 4 minute în care toate ingredientele sunt gătite corespunzător, adăugăm și parmesanul, condimentăm după gust cu sare și piper dacă mai este nevoie, amestecăm timp de un minut și avem pregătită compoziția pentru paste.

Pastele se servesc calde, pentru o aromă în plus puteți adăuga câteva frunze de busuioc proaspăt în farfurie și desigur, pentru cei care mâncați picant fără teamă, puteți să adăugați și ardei iute extra.

Acestea fiind spuse și „gătite”, să aveți poftă, să aveți curaj să încercați lucruri noi și să aveți parte zile cu soare în suflet!

Rețetă realizată de Eliss Beatrice

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *