Tagliatelle cu hribi, gorgonzola si pancetta

Timp de preprare: 20 minute

Ingrediente pentru 1 porție:

  • 80 g. tagliatelle
  • 50 g. hribi proaspeți
  • 30 g. pancetta
  • 50 g. gorgonzola
  • 3 fire de cimbru proaspăt
  • jumătate de linguriță de fulgi de chili

Mod de preparare:

Într-o oală încăpătoare puneți apa sarată la fiert pentru paste. Taiați ciupercile și pancetta în cuburi de aproximativ 1 cm. Adaugați într-o tigaie mare două linguri de ulei de măsline, hribii, două fire de cimbru și caliți-le la foc mediu pentru 3-4 minute, amestecând constant, după care puneți pancetta și mai gătiți aprox. 5 min, la foc mediu spre mic.
Când apa începe să fiarbă, preparați tagliatelle după instrucțiunile de pe ambalaj. Adăugați pastele fierte împreună cu gorgonzola și fulgii de chili în tigaia cu hribi și pancetta și amestecati până când toată gorgonzola este topită. Dacă considerați că doriți o consistență mai cremoasă, puteți adăuga puțin din apa în care au fiert pastele.
La servire se adaugă peste preparat cateva frunze de cimbru și piper proaspăt măcinat.

Poftă bună!

Rețetă realizată de Roli Schreffel

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *