Piept de pui în marinadă de kiwi și căpșuni cu garnitură de cuscus cu legume – din Bucătăria lui Eliss

Inspirată de o persoană apropiată, am conceput rețeta de astăzi aducând un element nou, neexistent în rețeta inițială care mi-a fost gătită: căpșunile. Se găsesc peste tot, cu prețuri decente și pot fi un ingredient inedit într-o rețetă care să nu fie desert.

Cuscusul cu legume în aluat l-am cumpărat din piață, de la producători locali. E o garnitură care se pliază perfect pe tipul de carne ales: puiul. Principalul ingredient este răbdarea, dar care nu va fi prea îndelungată.

Ingrediente:

  • 200 g cuscus cu ou sau cu legume în aluat
  • 20 g unt
  • o ceapă medie
  • 30 g parmesan ras
  • 5 căpșuni mari
  • 1 kiwi
  • 250 g piept de pui
  • o lingură miere
  • puțin ghimbir proaspăt ras
  • 5 căței usturoi
  • 1 ardei chilli
  • câteva frunze de țelină, busuioc, leuștean
  • sucul de la un sfert de lămâie
  • sare, piper

Preparare

Căpșunile se mixează împreună cu kiwiul și se toarnă piureul într-o caserolă unde adăugăm pieptul de pui, ardeiul iute tocat, frunzele de ierburi aromatice tocate grosier, mierea, ghimbirul, sucul de lămâie, sare și piper după gust. Nu puneți încă etichetă aromei finale, pentru că prin preparare termică, aceasta se va dezvolta într-un gust excepțional. Se lasă puiul pentru min 30 de minute în marinadă. Între timp, tocăm ceapa cubulețe, și o călim 2-3 minute în unt, adăugând cuscusul și călindu-l 2 minute, la foc mediu spre mic, împreună cu ceapa. Se adaugă treptat câte 30 ml apă, până scade, de 3 ori – 90 ml apă în total. După 4 minute maxim de fierbere, se adaugă în cuscus parmesanul, oprim focul, amestecăm și condimentăm după gust cu sare și piper (de preferință, proaspăt măcinat, pentru a vă bucura de reala aromă a piperului). Puteți pregăti cuscusul în timp ce pregătiți și puiul. Acesta se pune pur și simplu într-o tigaie cu pereții înalți sau o crăticioară, la foc mediu, timp de aproximativ o oră, amestecând periodic și întorcând puiul pe toate părțile pentru a se carameliza. La început pare totul doar un sos lichid, dar cu puțintică răbdare, veți asista practic la un proces de transformare al ingredientelor. Se servește puiul alături de garnitura de cuscus. Vorba aceea, simplu dar de efect!

Weekend linistit și poftă bună!

 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *