Ingrediente:
- 200 g carne de vită, de la friptură în tavă, la cuptor;
- 200 g fusilli integrale de casă;
- 1 ardei roșu capia tocat mărunt;
- jumate de ardei iute;
- 2-3 cepe tăiate în patru, 1 ardei și un morcov;
- ulei de măsline;
- pătrunjel;
- sare;
- piper;
- ienibahar;
- coriandru boabe;
- ulei de măsline;
- usturoi;
- Opțional: oregano, cimbrișor și arpagic proaspăt, ardei iuți.
Mod de preparare:
- Se pune carnea de vită la marinat într-un bol. Marinada conține sare, piper, ienibahar, coriandru boabe, ulei de măsline, usturoi.
- Carnea va sta la marinat minim 24 h. Carnea se pune alături de ceapă, ardei și un morcov într-un vas de iena și se dă la cuptor pentru 2h.
- Pentru carne se mai poate face un sos de barbeque, al cărui rețetă o puteți găsi la o scurtă cautare pe internet. Totuși, acest sos este opțional, carnea fiind delicioasă și fără acesta. Dacă totuși decideți să îl faceți, acesta se va pune peste carne abia după o oră de stat la cuptor, sub folie de aluminiu. După ce puneți sosul de barbeque peste carnea semigătită, în ultima oră de stat la cuptor, carnea va trebui periodic întoarsă, iar peste ea să se pună cu lingura din sosul propriu, rezultând o crustă lipicioasă pe care friptura o va căpăta în urma acestui procedeu.
- Se fierb între timp 200 g fusilli, în apă cu puțină sare. Acestea se strecură de apa în care au fiert și se stropesc cu puțin ulei de măsline.
- Peste acestea am pus ardei iute și capia, pătrunjelul, oregano și cimbrișorul și arpagicul tăiate mărunt.
- Se taie carnea felii subțiri, contra fibrelor acesteia. Se pun 3-4 felii alături de fusilli în farfurie, iar peste acestea se pune cu lingura din sosul lăsat de friptură.
- Poftă bună!