Tagliatelle cu ciuperci în sos alb de ciuperci de pădure

Ingrediente pentru două porții:

  • 200 g tagliatelle cu ciuperci;
  • 200 grame ciuperci de pădure crude sau congelate;
  • 1 lingură de unt;
  • 2 linguri de ulei de măsline;
  • 200 ml smântână de gătit;
  • 100 ml apă de la pastele fierte;
  • 2 câței de usturoi;
  • 100 g parmesan răzuit;
  • 1 fir de busuioc și 1 fir de oregano proaspăt tocate;
  • sare și piper după gust;

Mod de preparare: 

  • Se pun tagliatellele cu ciuperci la fiert pentru un timp de 4 minute.
  • Între timp se pun la călit ciupercile cu usturoiul, în unt și puțin ulei de măsline. Usturoiul puteți să îl puneți căței întregi sau tăiat mărunt.
  • După ce au fiert tagliatellele cu ciuperci, se trage oala de pe foc și se mai lasă un minut cu pastele în apa în care au fiert. Acum e momentul să luați cei 100 ml de apă de la paste și să o turnați peste ciupercile din tigaie.
  • După ce se mai evaporă din apa adăugată la sosul de ciuperci, acesta se va mai leaga, îngroșându-se puțin.
  • Se adaugă smântâna de gătit și se omogenizează sosul, la foc mic.
  • Se adaugă sare, piper, busuioc și oregano.
  • Se adaugă pastele scurse de apă și se amestecă ușor toată compoziția.
  • Puteți să puneți în preparat jumătate din cantitatea de parmezan, iar restul să o păstrați pentru servirea preparatului.
  • Poftă bună!

 

 

 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *