Ingrediente pentru două porții:
- 200 g tagliatelle cu ciuperci;
- 200 grame ciuperci de pădure crude sau congelate;
- 1 lingură de unt;
- 2 linguri de ulei de măsline;
- 200 ml smântână de gătit;
- 100 ml apă de la pastele fierte;
- 2 câței de usturoi;
- 100 g parmesan răzuit;
- 1 fir de busuioc și 1 fir de oregano proaspăt tocate;
- sare și piper după gust;
Mod de preparare:
- Se pun tagliatellele cu ciuperci la fiert pentru un timp de 4 minute.
- Între timp se pun la călit ciupercile cu usturoiul, în unt și puțin ulei de măsline. Usturoiul puteți să îl puneți căței întregi sau tăiat mărunt.
- După ce au fiert tagliatellele cu ciuperci, se trage oala de pe foc și se mai lasă un minut cu pastele în apa în care au fiert. Acum e momentul să luați cei 100 ml de apă de la paste și să o turnați peste ciupercile din tigaie.
- După ce se mai evaporă din apa adăugată la sosul de ciuperci, acesta se va mai leaga, îngroșându-se puțin.
- Se adaugă smântâna de gătit și se omogenizează sosul, la foc mic.
- Se adaugă sare, piper, busuioc și oregano.
- Se adaugă pastele scurse de apă și se amestecă ușor toată compoziția.
- Puteți să puneți în preparat jumătate din cantitatea de parmezan, iar restul să o păstrați pentru servirea preparatului.
- Poftă bună!