Fettuccine de casă cu ciuperci in aluat, în sos de creveți și vin alb

Ingrediente pentru două porții:

  • 400 g creveți proaspeți;
  • 200 g fettuccine;
  • 3-4 căței de usturoi;
  • 50 ml vin alb;
  • 1 lingură de ulei de măsline;
  • 75 g unt;
  • un vârf de cuțit de lemongras;
  • sucul de la jumătate de lime sau lămâie;

 

Mod de preparare:

  • Decorticăm creveții și îi clătim sub un jet de apă rece, după care îi punem la stors într-un strecurător.
  • Pentru o absorbție cât mai eficientă a apei, puteți ulterior să așezați creveții pe șervețele de bucătărie.
  • După acest am făcut acest pas punem în tigaie la încins uleiul de măsline, iar mai apoi creveții, usturoiul și puțin vin alb.
  • Lăsăm să se evapore 2-3 minute și adăugăm untul. Va ieși un sos cremos, crevetii lasă suc și ei.
  • Adăugăm pastele fierte între timp (5 minute) peste sosul cu creveți, stoarcem o jumătate de lămâie medie, adăugăm pătrunjel și…
  • Poftă bună!

 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.