Ingrediente pentru două porții:
- 400 g creveți proaspeți;
- 200 g fettuccine;
- 3-4 căței de usturoi;
- 50 ml vin alb;
- 1 lingură de ulei de măsline;
- 75 g unt;
- un vârf de cuțit de lemongras;
- sucul de la jumătate de lime sau lămâie;
Mod de preparare:
- Decorticăm creveții și îi clătim sub un jet de apă rece, după care îi punem la stors într-un strecurător.
- Pentru o absorbție cât mai eficientă a apei, puteți ulterior să așezați creveții pe șervețele de bucătărie.
- După acest am făcut acest pas punem în tigaie la încins uleiul de măsline, iar mai apoi creveții, usturoiul și puțin vin alb.
- Lăsăm să se evapore 2-3 minute și adăugăm untul. Va ieși un sos cremos, crevetii lasă suc și ei.
- Adăugăm pastele fierte între timp (5 minute) peste sosul cu creveți, stoarcem o jumătate de lămâie medie, adăugăm pătrunjel și…
- Poftă bună!